כל מה שרציתם לדעת על נסיגת חניכיים ועוד

כל מה שרציתם לדעת על נסיגת חניכיים ועוד

אישה מחייכת אצל רופא שיניים

כיצד נוצרת נסיגת חניכיים? מה חשוב לדעת על מנת להימנע מהיווצרות של נסיגת חניכיים? מה עליי לעשות במידה ויש לי נסיגת חניכיים?

עם התקדמות השנים והמודעות לאסתטיקה על כל הצדדים הנוגעים לה, החלה להתפתח ולהתקדם גם המודעות לבריאות חלל הפה והשיניים. אף כי מצב חלל הפה בכלל – ומצב השיניים בפרט – תמיד העיד על בריאות של האינדיבידואל, הן כשמדובר על בעלי חיים והן כשמדובר על בני אדם, הרי שבמאה ה-21 יותר ויותר אנשים מבינים את החשיבות שבטיפוח ושמירה נכונה על בריאות חלל הפה.

בימים אלו ניתן לשמוע כמעט בכל מקום על אנשים שונים המספרים בגאווה שהם משתמשים במשחה מיוחדת להלבנה, מברשות שיניים מיוחדות וחוטים דנטליים בשלל סוגים ווריאציות. יחד עם זאת, במקביל למודעות ההולכת וגוברת כלפי בריאות השיניים, החלו להיווצר גם בעיות שונות הנובעות מחוסר ניסיון ומביצוע לקוי של פעולות חשובות והכרחיות, או מסיבות סביבתיות. מבין שלל התופעות האמורות, במאמר זה נבחן את נסיגת החניכיים, את הגורמים לה ואת דרכי הטיפול בה.

נסיגת חניכיים – למה נגרמת תופעה זו, בעצם?

נסיגת חניכיים היא אחת התופעות השכיחות בתחום בריאות הפה. נסיגת חניכיים היא בעצם תופעה שגורמת לחניכיים לסגת אל כלפי הלסת, מה שגורם לבסוף לחשיפה של שורש השן.

ישנן מספר סיבות העלולות להוביל לנסיגה ובינן:

  • שיניים המצויות מחוץ לקשת השיניים\שיניים עדינות – במקרה שהשיניים מצויות מחוץ למבנה השיניים האורגני, יכולה להיווצר בקלות נסיגת חניכיים.
  • עישון – על פי נתונים העולים ממחקרים שונים, עישון מגביר את הסיכוי לקבל נסיגת חניכיים.
  • פירסינג – פירסינג באזור השפה עלול לסייע לנסיגת חניכיים.
  • צחצוח שיניים בכוח רב מדי – שימוש במברשת שיניים לא מתאימה, צחצוח תוך הפעלת כוח רב נגד השיניים וצחצוח שיניים בתדירות גבוהה עלול להגביר את הסיכוי לנסיגת חניכיים.
  • אבנית – לעיתים רבות מצטברת שכבת אבנית באזור החיבור עם החניכיים – ובכך היא מסייעת בנסיגה של החניכיים.

מהן דרכי הטיפול בנסיגת החניכיים?

כמו שבוודאי הבנת, כדי לטפל בנסיגת החניכיים, יש לאבחן את הסיבה לכך שהיא נגרמה מלכתחילה. לעיתים רבות, נסיגת החניכיים שלא מטופלת כראוי עלולה להוביל לנזק בלתי הפיך. ובכל זאת, ישנם מספר טיפולים עיקריים הרלוונטיים לחלק ניכר מן המקרים:

  • חיתוך הרקמה הגורמת לנסיגה – אחת הדרכים לעצירת נסיגת החניכיים היא באמצעות חיתוך של רקמת הגוף שמושכת את החניכיים ומובילה לנסיגתם, מה שמוביל לעצירת התהליך.
  • ייפוי נסיגת החניכיים באמצעות ציפויים – ניתן לשפר את מראה נסיגת החניכיים באמצעות ציפויי חרסינה או על ידי כתרים.
  • טיפול כירורגי – דרך נוספת הינה לבצע ניתוח של השתלת חניכיים. בניתוח לוקחים רקמות מאזור החך בדרך כלל ומשתילים אותן באזור הנסיגה, לאחר מספר שבועות של החלמה והשתקמות חלל הפה נראה טבעי. חשוב להבין בטיפול זה נדרשת מיומנות גבוהה במיוחד של הרופא המנתח.

ד”ר לרי – אומרים דיי לנסיגת החניכיים!

כאשר מדובר בהחלטה חשובה מעין זו, אנו ממליצים לא לשחק בבריאות שלך ולבחור ברופא מומחה בבריאות השיניים, בד”ר לרי. המרפאה של ד”ר לרי בתל אביב מספקת שירותים מתקדמים ופורצי דרך בענף בריאות השיניים. עם ניסיון של למעלה מ-30 שנים בענף רפואת השיניים ידאגו אנשי הצוות במרפאה לספק לך את המענה המקיף, האיכותי והנכון ביותר עבורך. בין אם מדובר על השתלות שיניים למחוסרי עצם ללא הרמת סינוס, השתלות שיניים בזאליות או טיפול מקצועי בנסיגת חניכיים, ד”ר לרי כאן לרשותך.

נשמח לקבל את פנייתך כעת ולחזור אליך לתיאום תור.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​