הרמת סינוס

הרמת סינוס

אנשים מבוגרים

איך אפשר להרים את הסינוס בחלל הפה? מה תופעות הלוואי של הרמת סינוס? אילו אלטרנטיבות קיימות עבור מחוסרי עצם?

הרמת סינוס היא פרוצדורה מקובלת בענף רפואת השיניים. בפועל, מדובר בהליך רפואי שבו משתילים עצם באזור רצפת הסינוס המקסילרי. את השתלת העצם מבצעים על ידי פתיחת חלון קטן והחדרת תחליף עצם לחך. כמו כן, בטיפולים כאלה מגביהים את עצם הלסת כדי לאפשר הנחת שתלים דנטאליים. עם זאת, הטיפול כרוך בסיכונים מסוימים ולכן כדאי להכיר את האלטרנטיבות החדשות והטובות יותר.

השגרה החדשה שלך מתחילה במערכת שיניים חדשות

במרפאה של ד”ר לרי מציעים טיפולי השתלת שיניים למחוסרי עצם ללא הרמת סינוס. כמו כן, אנו מתמחים בהשתלת עצם גם לסובלים מבעיות בריאות נוספות ואצלנו מבצעים עד 120 השתלות בזאליות בשנה. בעזרת השתלה בזאלית נוכל להבטיח גם עבורך מערכת שיניים חדשות ולהחזיר אותך לשגרה במהירות.

מהו סינוס?

בשביל להבין את החשיבות של השתלה בזאלית צריך להכיר את מבנה ואת מאפייני הסינוס, או בעברית “גת”. המשמעות הפשוטה של סינוס היא חלל או תעלה, כי הוא מתאר חללים או הרחבות במבנים אנטומיים. מלבד חלל הפה, הסינוסים קיים באזור האף ובמרכז המצח.

הסיבות ליצירת תוספת עצם

טיפולי הרמת סינוס מיועדים ליצור תוספת עצם בחלקים האחוריים של הלסת העליונה. התוספת של העצם בחלקים האחוריים של הלסת העליונה נדרשת בכל מקרה שבו מעוניינים בהחדרת שתלים דנטאליים, כמו למשל על רקע של מחסור בשיניים. במצב תקין, ניתן להחדיר את השתלים הדנטאליים גם בלי להרים את הסינוס. מנגד, בנסיבות של חוסר בנפח עצם מספק אי אפשר לבצע החדרה כזו ולכן נדרשת הרמה פתוחה או סגורה.

למה לא מחדירים שתל דנטאלי במקרים של מחסור בעצם?

ניסיון להחדיר שתל דנטאלי רגיל במקרים של מחסור בעצם עלול ליצור דלקות וזיהומים. חוץ מזה, השתלה כזו היא בעלת סיכוי גבוה להיכשל כי אין תשתית שתקלוט את השתל. זו גם הסיבה בגללה יש צורך לעבות את כמות העצם באזור לפני החדרת השתל, או לבחור מלכתחילה בשיטה מתקדמת יותר של השתלה בזאלית.

מאפייני הרמת סינוס פתוחה

הרמת סינוס פתוחה מאפשרת לרופא שיניים לפתוח חלון בצד החיצוני של הלסת וכך לקבל גישה אל החלל שבו מעוניינים לבצע את העיבוי. לאחר פתיחת החלון ניתן להרים את הרירית שבדפנות חלל הסינוס ולמקם גרגירי עצם כתושה. גרגירי העצם מגיעים ממקור אדם, מעצם חיה או מעצם סינתטית ומלאכותית. בכל מקרה, עם סיום החדרת גרגירי העצם סוגרים את החלל הממולא ותופרים את החניכיים.

כמה זמן צריך לחכות לאחר הרמה פתוחה?

העצם הטבעית של הגוף אמורה להחליף את גרגירי העצם הכתושה בתהליך ביולוגי. התהליך הביולוגי לרוב נמשך כ-8 חודשים והוא מחייב מעקב ופיקוח. במידה והכל כשורה ובתנאי שנוצרת עצם טבעית וטובה, ניתן להחדיר לתוכה את השתל הדנטאלי ולבנות עליו שיניים חדשות.

סימפטומים ותופעות לוואי של הרמת סינוס פתוחה

הרמת סינוס פתוחה היא פרוצדורה יחסית פשוטה אך תופעות הלוואי שלה עלולות להיות חמורות. ראשית, הניתוח עצמו גורם להופעת נפיחות, שטפי דם חיצוניים ודימום משמעותי. שנית, קרע ברירית מביא לירידה בסיכויי הפעולה. שלישית, יש צורך בתקופת החלמה של 4-5 ימים רק בשביל להתאושש מהחלק הראשון של הניתוח, ובעוד כמה ימי החלמה לאחר החלק השני. כל אלו מלווים באובדן ימי עבודה והם מונעים מרבים ליהנות מהיתרונות של שיניים חדשות.

מאפיינים של הרמת סינוס סגורה

בהרמת סינוס סגורה מנסים להשיג את אותה מטרה כמו בהרמה פתוחה, אך לא פותחים חלון אל הסינוס אלא מבצעים קדח של 3-5 מ”מ דרך עצם הלסת ומתוך חלל הפה. לפיכך, את הפעולה הסגורה אפשר לבצע רק במקרים שבהם מלכתחילה קיים נפח משמעותי של עצם. נפח העצם אמור להבטיח את ייצוב השתל ולאפשר הגבהה של 2-3 ס”מ בלבד.

הרמת רירית הסינוס לצורך החדרת גרגירי העצם

גרגירי העצם שאותם מחדירים בטיפולי הרמת סינוס פתוחה זהים לאלו שיש בהרמה סגורה. ההבדל היחיד הוא שדרך החריר שנוצר בהרמה סגורה, ניתן לעיתים להחדיר את גרגירי העצם הכתושה יחד עם השתל הדנטאלי כבר באותה ישיבה. זה מונע את הצורך בהמתנה של כמה חודשים עד שהעצם הכתושה תוחלף בעצם טבעית.

צמצום הפולשנות בטיפולי סינוס

חשוב לציין שבשנים האחרונות נעשים ניסיונות רבים לצמצם את הפולשנות הנדרשת בטיפולי הרמת סינוס. ניסיונות אלו באים לידי ביטוי למשל בהרמה סלקטיבית של הממברנה, כמו גם בניסיון לבצע את ההליך בלי לפתוח את כל חלל הפה. מבחינה פרקטית, הטכניקות החדשות שבהן משתמשים אמורות להפחית את הסיכונים הנלווים לקריעת הממברנה ואת הזיהומים והסיבוכים שנלווים לכך. נוסף על כך, מטרת הטכניקות החדשות היא לקצר את תקופת ההחלמה עבור המטופל.

האלטרנטיבה: השתלה בזאלית

אך גם הטכניקות החדשות ביותר של הרמת סינוס לא מתקרבות מבחינת היעילות והנוחות שלהן ליתרונות של השתלה בזאלית. לעומת הרמת סינוס פתוחה או סגורה, השתלה בזאלית יכולה להתבצע ביום אחד תחת סדציה בטשטוש עמוק. ברוב המקרים ניתן לתאם השתלה בזאלית ללא הרמת סינוס והשתלת עצם ובאופן שעונה על הצרכים של מבוגרים ומטופלים שסובלים מבעיות בריאות נוספות.

מחסור בעצם הוא לא גזירה בשמיים

גברים ונשים שסובלים ממחסור בעצם צריכים לקחת בחשבון את יתרונות ההשתלה הבזאלית. מבחינה רפואית, זו טכניקה שמאפשרת להשתיל שיניים גם לאנשים שסובלים מחוסר עצם בלסת הפה התחתונה ולכאלה שעד לפני מספר שנים נדרשו לסכן את עצמם בהרמת סינוס בלבד. בזכות הצורה המיוחדת של השתלים הבזאליים ניתן להחדיר אותם לפה דרך החדרה צידית, ישירות אל רקמת החניכיים וגם כאשר אין מספיק מקום בעצם הלסת או במקרים שבהם היא דקה מדי.

השוואה בין שיטות השתלות שיניים

השתלת שיניים בשיטה הקונבנציונאלית, עם או בלי הרמת סינוס, היא טכניקה שיש לה המון חסרונות. על קצה המזלג אפשר להזכיר שבעת שימוש בתותבות לדוגמא נפגעת איכות החיים של המטופלים, כי הם נאלצים להסתדר תקופה ארוכה ללא שיניים קבועות. מעבר לכך, השתלות שיניים בשיטה הקונבנציונאלית מייצגות הליך כירורגי ופולשני שנמשך תקופה ארוכה. לאורך התקופה גוף המטופל חשוף לסיכונים וזיהומים, השתלים הדנטאליים עלולים להשפיע לרעה על מראה הפנים וגם התחושה פחות נעימה.

השתלה בזאלית למחוסרי עצם

מטופלים עם עצם לסת לא מספיק עבה לצורך קיבוע של שתלים דנטאליים יכולים לעבור השתלה בזאלית. זהו כיום התחליף המומלץ להרמת סינוס והוא מתאים גם על רקע גורמים שונים כגון זקנה, מחלות חניכיים, הזנחת השיניים, עקירות שן ללא טיפולי המשך נאותים, דלקות וזיהומים בשורש השן ועוד. בנוסף לכך, תהליך ההתאמה וההשתלה של השתלים הבזאליים מתבצע בכמה נקודות שונה בלסת העליונה או התחתונה וכך הוא מבטיח יציבות.

מרימים את הסטנדרטים בשביל השיניים שלך

במרפאה של ד”ר לרי ישמחו לתת לך פרטים נוספים על השתלה בזאלית. אנו מציעים לך לשמוע עוד היום על הפתרונות החדשים ברפואת השיניים ומחכים לך במספר 0723940811 עם אלטרנטיבות לשיטות השונות של הרמת סינוס.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​